Navigeren
 • 1 - Algemene info
 • 2 - Route & Vervoer
 • 3 - Eten en drinken
 • 4 - Tickets
 • 5 - Pers

1 - Algemene info

Datum en openingstijden

Dreamfields Festival vindt plaats op zaterdag 8 juli 2023. De droom start om 12:00 uur en om 00:00 moeten we helaas weer wakker worden!

Locatie

Dreamfields wordt gehouden op Recreatiegebied Rhederlaag in Lathum. Rhederlaag is een uitloper van de Ijssel, met prachtig zicht op de Veluwezoom, waar je op het strand kunt genieten van een prachtige zonsondergang! Living the dream!

Minimumleeftijd

De minimumleeftijd is 18 jaar. Dit betekent dat je op de datum van het evenement 18 jaar of ouder dient te zijn! Het is niet mogelijk om onder begeleiding van een volwassene het festival te betreden. Bij binnenkomst kan gevraagd worden naar een geldig legitimatiebewijs zoals een rijbewijs, paspoort of ID-kaart.

Geen geldig legitimatiebewijs bij je? Dan kan je de toegang ontzegd worden.

Lockers

Huur een kluisje om jouw spullen in op te bergen. Bestel jouw kluisje online in de ticketshop of op locatie bij de lockerdesk! Je ontvangt dan een cijfercode waarmee je jouw kluis kunt openen.

UPDATE: Online zijn de kluisjes niet meer te bestellen. Dit kan alleen nog op locatie bij de lockerdesk!

In een kleine kluis passen gemakkelijk 3 jassen, in een grote zelfs 5 of 3 jassen en een tas.

Gezondheid en veiligheid

Altijd lastig: wat mag ik nou wel en niet mee naar binnen nemen tijdens een festival? Wat in ieder geval niet mee naar binnen mag is:

 • eten & drinken
 • soft- en/of harddrugs
 • selfiesticks
 • huisdieren
 • voetbalshirts of kleding/accessoires met clubgerelateerde uitingen
 • glas & blik
 • vuurwerk
 • paraplus
 • (lege) plastic flessen
 • wapens
 • deodorant in gasvorm
 • geurtjes
 • lachgas
 • slechte zin of regenbuien (streng verboden!)

Wat mag er dan wel mee naar binnen:

 • zonnebrandcreme in kleinverpakking
 • deodorant in rollervorm
 • medische krukken

Twijfel je? Stuur dan even een mailtje naar info@matrixx.nl!

Mindervaliden

Dreamfields is gewoon toegankelijk voor mindervaliden! Bij de ingang maak je gebruik van een verbrede ingang; bij iedere toiletgroep is tenminste één MiVa-toilet aanwezig, net als bij de EHBO. Het terrein is voorzien van verschillende houten paden en op sommige delen ligt een asfalt pad. Let op: er zijn ook stukken gras aanwezig en er zijn geen speciale MiVa-decks bij de stages.

Wanneer je in het bezit bent van een mindervalidenparkeerkaart, toon je deze aan de parkeerstewards. Zij wijzen je, indien mogelijk, een parkeerplaats dichtbij het evenement toe. Een plaats nabij de ingang kunnen wij helaas niet garanderen.

Buurtbewoners

Een festival organiseren geeft natuurlijk wat (over)last aan de omgeving. We informeren de direct omwonenden van Dreamfields Festival zo goed mogelijk door ze te voorzien van alle relevante informatie. Voor aanvang van het evenement ontvangen zij een brief met informatie over evt verkeersafsluitingen, soundchecks en andere relevantie informatie. Zo houden we het evenement leuk voor bezoekers én omwonenden.

Heb jij het idee dat je deze brief ook zou moeten ontvangen of heb je als buurtbewoner een andere vraag? Neem dan contact met ons op via info@matrixx.nl!

2 - Route & Vervoer

Kom goed voorbereid naar Dreamfields Festival! Bekijk hieronder alle informatie over jouw vervoerskeuze.

KLIK HIER VOOR ALLE REISINFORMATIE!

ROUTE INFORMATIE

Alle informatie over Route & Vervoer naar Dreamfields vind je op deze handige site: KLIK!

Koop alvast een parkeerticket, pendelbusticket of bekijk waar de Kiss & Ride locaties zijn!

Parkeertickets, Openbaar Vervoer & Pendelbussen

Kom je met de auto naar Dreamfields?
Koop dan tegelijk met je ticket alvast jouw parkeerticket en gebruik dan als navigatie-adres: Groenestraat Lathum en volg vanaf daar de borden.
Scoor alvast via deze pagina je parkeerticket in de voorverkoop.
Parkeertickets zijn ook op locatie te koop

Kom je met het openbaar vervoer naar Dreamfields?
Reis dan naar station Arnhem CS en maak gebruik van de pendelbussen. Deze rijden niet op vaste tijden, maar continu. Ongeveer iedere 20min vertrekt er een pendelbus naar het festival.
Lees op deze pagina alle informatie over de pendelbusdiensten en bestel alvast een (retour)pendelbusticket!

Kiss & Ride

Geen zin om zelf te rijden en iemand zet je af? Maak dan gebruik van de Kiss & Ride plekken door de gele borden te volgen. Hier kan jouw chauffeur jullie afzetten en weer ophalen.

Let op: Er zijn twee Kiss & Ride zones, “Lathum” en “Giesbeek”, dus onthoud goed (en spreek goed af!) welke jullie gebruiken! Volg altijd de borden en instructies van de verkeersregelaars.

Meer informatie vind je HIER!

Bussen

Wil je met een partybus naar Dreamfields Festival? Boek deze dan bij een van de party-vervoerders van Nederland, zoals: Eleven Travel of Partybussen.

Organiseer je zelf een bus, meld deze dan aan via deze website.

Taxi

Kom je met de taxi? Volg dan altijd de borden en instructies van de verkeersregelaars.

Als je terug naar huis gaat met de taxi is het niet mogelijk om zelf een taxi te reserveren. Er staan veel taxi’s opgesteld bij de taxi-standplaats, pak hier de eerstvolgende beschikbare auto. Taxi’s die toch worden gereserveerd worden weggestuurd om zo verkeerschaos te voorkomen.

Let op: De organisatie heeft geen invloed op de (vraag)prijzen van de taxi’s.

Fietsen

Kom je met de fiets? Erg verstandig!😉 Parkeer je fiets wel in de fietsenstalling, dan weet je zeker dat hij niet in de wegstaat en moet worden verwijderd. Ohja en vergeet je lichtjes niet voor op de terugweg!

3 - Eten en drinken

Kom goed voorbereid naar Dreamfields Festival! Bekijk hieronder alle informatie over jouw eetkeuze.

Food en Allergieën

Het is niet toegestaan om eigen consumpties mee het festivalterrein op te nemen. Iedere vorm van eten of drinken zal worden ingenomen bij de ingang.

Allergisch of glutenintolerant? Er zijn voldoende mogelijkheden om glutenvrij te eten. Meld je even bij één van de food stands. Zij kunnen je vertellen waar je het beste naartoe kunt.

4 - Tickets

Vragen over tickets

Heb je problemen bij het bestellen van je tickets? Of anderszins vragen over je ticketbestellingen? Neem dan contact op met de customer service van Paylogic.

Tweedehands tickets

Tickets die niet via het officiële verkoopkanaal gekocht zijn, kunnen ongeldig verklaard worden. Ook is het mogelijk dat de tickets niet geldig zijn bij het betreden van het festival. Daarom adviseren we iedereen om geen tickets aan te schaffen via secundaire ticketverkopers zoals Ticketswap, Marktplaats, Ticket4U, Topticketshop etc. Dit is volledig op eigen risico van de ticketkoper.

Tickets

De kaartverkoop van Dreamfields is van start! Scoor nu jouw tickets via DEZE link!

5 - Pers

Pers /

Pers

Voor persvragen kan er contact worden opgenomen met de afdeling Marketing van Matrixx Events via info@matrixx.nl.

Persaccreditaties dienen tijdig aangevraagd worden en worden beoordeeld door Matrixx Events. Geaccrediteerde pers zullen vervolgens een persoonlijke uitnodiging ontvangen voor toegang tot het festival. Reguliere perskaarten of andere credentials bieden geen toegang tot het evenement.